producator meniuri restaurant  producator meniuri restaurant 

Tot ceea ce este reprezentativ pentru o locatie se regaseste in meniu si in paginile acestuia: conceptul, atmosfera, strategia, etica, calitatea, etc. – este una din afirmatiile dupa care ne ghidam atunci cand lucram la designul copertilor de meniu impreuna cu colaboratorii nostri.producator meniuri restaurant

Dupa cum am spus si intr-un post anterior, pentru orice restaurant, bar sau cafenea, meniul reprezinta cel mai important instrument de marketing si cea mai valoroasa forma de comunicare – sa nu uitam niciodata faptul ca meniul va fi parcurs cel putin o data de catre toti cei care va trec pragul.

De foarte multe ori, ne-am intalnit cu situatia in care patronii sau managerii de restaurant au consumat mult timp (si bani) pe mobila, tapiterii, tacamuri si pahare deosebite, insa au omis meniul si conceperea acestuia, iar la final, cu doar cateva zile inainte de deschidere, presati de timp si de bugetul epuizat, au pus in locatie niste meniuri care care le-au fost la indemana, cu gandul ca le vor schimba ulterior. producator meniuri restaurant

De ce insistam asupra importantei unui meniu bine realizat? Pentru ca de-a lungul timpului ne-am dat seama cat de costisitor este sa nu i se acorde importanta cuvenita. Da,o locatie poate pierde clienti si implicit bani daca nu acorda importanta meniului. Ca sa intelegeti cum am ajuns la aceasta concluzie, sa trecem in revista cele 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre meniul unui restaurant:

         1. Genereaza toate vanzarile unei locatii;

         2. Este plasat in fata fiecarui client;

         3. Organizeaza personalul din bucatarie si bar – toti lucreaza dupa continutul meniurilor;

         4. Este utilizat la trainingul personalului si se doreste ca acesta sa il cunoasca, inteleaga si chiar sa il memoreze;

        5. Este unul dintre elementele care il determina pe client sa revina sau nu intr-o locatie;

       6. Este cel mai important element de diferentiere fata de competitie;

       7. Este cartea de vizita a unui chef si/sau a unui intreg concept.

Atunci cand vorbim de meniul unui restaurant ne referim atat la coperta de meniu cat si la interiorul acestuia cu tot ce implica – de la ordinea in care sunt prezentate felurile de mancare, fontul folosit la scriere, imaginile utilizate, asezarea in pagina, hartia utilizata, etc. la personalizarea,dimensiunea sau materialul din care este realizata coperta propriu-zisa.producator meniuri restaurant

Producator meniuri restaurant

Toate aceste aspecte trebuie avute in vedere atunci cand gestionati o cafenea, un bar sau un restaurant. Poate suna complicat insa nu este, cel putin nu atata timp cat tineti cont de cateva aspecte in planificare si realizarea meniului dvs., aspecte pe care le vom aprofunda in articolele urmatoare.

producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant producator meniuri restaurant