~ recomandari din partea specialistilor MenuFactory ~ 

Curatarea si depozitarea adecvata duce, cu siguranta, atat la pastrarea unui aspect placut a acestora cat si la cresterea duratei lor de intrebuintare.

In ceea ce priveste curatarea produselor va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

  • In cazul in care se observa pete pe suprafata copertilor este recomandata stergerea acestora la finalul programului cu o carpa moale care nu lasa urme sau scame;
  • Curatarea trebuie facuta periodic, in functie de gradul de utilizare al produselor. Copertile se vor sterge cu o carpa moale care nu lasa urme sau scame umezita cu apa calduta in care sunt puse cateva picaturi de sapun lichid(daca este necesar).
  • Dupa curatare este important ca meniurile sa se usuce la temperatura camerei – pentru a grabi procesul de uscare se pot sterge si cu o carpa moale, curata dar niciodata nu se vor folosii surse aditionale de caldura intensa – uscator, radiator, foc, etc,.

Pentru pete dificile:

  • Pentru a indeparta guma de mestecat se pun cateva cuburi de gheata intr-o punga de plastic si se aplica punga peste guma. Dupa cateva minute se iau cuburile de gheata si se indeparteaza cu grija guma de pe piele.
  • Pentru a curata unt, ulei sau alte grasimi, se sterge excesul de grasime cu o carpa curata si uscata care nu lasa scame(Atentie! A nu se freca – pentru a evita intinderea petei) si se lasa pata sa se usuce – grasimea care a ramas se va disipa in piele.
  • Daca folositi produse de curatare pentru piele din comert, asigurati-va mai intai ca sunt potrivite pentru tipul de piele din care sunt confectionate copertile dvs.

In ceea ce priveste depozitarea produselor va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

  • Depozitarea copertilor pe o parte sau in mod neordonat va cauza o uzura suplimentara a acestora (iar in cazul in care copertile prezinta coltare metalice acesta pot zgaria coperta sau lasa semne pe aceasta).
  • Cea mai indicata modalitate de depozitare a copertilor este una peste alta, aranjate cotor- deschidere –cotor –deschidere – etc, pe o suprafata plana.
  • Este indicat sa evitati expunerea copertilor la variatii mari de temperatura (inghet- dezghet, etc.) si depozitarea acestora in apropiere de temperaturi ridicate (cuptoare, radiatoare, ventilatoare, etc).

 

Nu uitati! Curatarea si depozitarea corespunzatoare a copertilor adauga ani aspectului si duratei de intrebuintare a acestora!

Pentru pete care par prea dificile sau pentru reconditionarea totala a produselor nu ezitati sa ne contactati!

intretinere meniuri piele, intretinere meniuri piele, intretinere meniuri piele, intretinere coperti meniuri, reconditionare coperti meniuri.